Wordt+stichting+Bionext+een+co%C3%B6peratieve+vereniging%3F
Nieuws
© Han Reindsen

Wordt stichting Bionext een coöperatieve vereniging?

Het bestuur van Biohuis nodigt alle leden uit voor een bijzondere algemene ledenvergadering op 17 december. Op deze vergadering vraagt Biohuis de leden om in te stemmen met de oprichting van de Coöperatieve vereniging Bionext.

Bionext is nu een stichting. Ketenorganisatie Bionext is voor veel zaken de uitvoerende organisatie van het Biohuis en vervult een cruciale rol voor de biologische sector. Om de bestuurlijke verankering van Bionext te democratiseren en effectiever te maken, is het voorstel om de rechtsvorm te wijzigen van een stichting naar een vereniging met leden.

Het Biohuis is een vereniging van biologische boeren en speelt een centrale rol in de belangenbehartiging van de biologische primaire sector. Daarbij ligt de nadruk op de biologische markt, de biologische regelgeving en de biologische kennisontwikkeling. Voor de oprichting van de nieuwe coöperatieve vereniging Bionext vraagt het bestuur de leden om toestemming.

Uitnodiging

Na de vergadering is er gelegenheid voor informele contacten met een gezamenlijke lunch. Alle leden hebben een uitnodiging per email gehad. Wie deze mail heeft gemist, wel lid is en wil komen, kan tot uiterlijk 13 december een bericht sturen naar saliha(at)biohuis.org.

De reguliere jaarlijkse algemene ledenvergadering van Biohuis is op woensdag 22 januari in Zwolle. Zoals gebruikelijk is deze vergadering aan het begin van de bio-beurs.

Weer

 • Zaterdag
  16° / 6°
  65 %
 • Zondag
  16° / 12°
  70 %
 • Maandag
  18° / 12°
  40 %
Meer weer