Bietentelers+moeten+nog+20+procent+rooien
Nieuws
© Huisman Media

Bietentelers moeten nog 20 procent rooien

Van het areaal suikerbieten in Nederland moest aan het begin van deze week nog 20 procent ofwel 17.000 hectare worden gerooid.

Suiker Unie meldt dat vanwege de neerslag van vorige week de oogst opnieuw is vertraagd. Momenteel echter wordt er volop gerooid en vanuit verschillende regio's komen meldingen dat na deze week de meeste bieten aan de hoop zullen liggen.

Voor het op voorraad rooien is er in enkele gevallen onvoldoende ruimte om de suikerbieten op te slaan. Er zal dan extra ruimte moeten worden gemaakt. Het suikergehalte daalde in de twaalfde week van de bietencampagne van 16,6 procent naar 16,4 procent. Het gehalte is daarmee gelijk aan het gemiddelde van de campagne tot dusver.

Tarra stijgt

Het gehalte aan tarra is gestegen tot 13,6 procent. Het campagnegemiddelde is inmiddels 11,5 procent en dat is fors hoger dan de 8,5 procent als gemiddelde tarracijfer in oogstjaar 2018. De winbaarheid blijft stabiel op 89,9, dat is vergelijkbaar met vorig jaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer