Kabinet+vraagt+provincies+stikstofregels+te+versoepelen
Nieuws
© Gertjan van der Wal

Kabinet vraagt provincies stikstofregels te versoepelen

Het kabinet vraagt vrijdag de provincies de stikstofmaatregelen te versoepelen. Dat schrijft het AD op basis van 'bronnen rond de onderhandelingen'. Ook bemoeit premier Mark Rutte zich persoonlijk met de kwestie.

Landbouwminister Carola Schouten (CU) spreekt vrijdag voor de vierde keer met twaalf 'stikstofgedeputeerden' van de provincies. De inhoud van die gesprekken is geheim, maar betrokkenen melden aan het AD dat door Schouten en Rutte (VVD) een stevig beroep op de provincies is gedaan om de stikstofmaatregelen uit oktober te versoepelen.

Rutte schoof al twee keer aan. Eerder kreeg de premier het verwijt dat hij te weinig regie voerde in de stikstofcrisis. Boeren trokken in oktober naar de provinciehuizen om hun woede over de stikstofplannen kracht bij te zetten. Onder meer Friesland en Overijssel trokken hun handtekening in, tot onvrede van andere provincies.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
Meer weer