Studenten winnen met 'Leef bewust, draag varken'

'Leef bewust, draag varken.' Dat is de slogan waarmee vier studenten varkenshouderij de kloof tussen varkenshouder en consument willen overbruggen. Ze wonnen er een wildcard mee voor 'Het beste idee van varkensland'.

Studenten+winnen+met+%27Leef+bewust%2C+draag+varken%27
© Cube Fotografie


Onder het mom van 'eens anders met je vakgebied bezig zijn' gingen woensdag vijftig varkenshouderijstudenten uit drie leerjaren van het Aeres mbo Barneveld en Aeres Hogeschool in Dronten met elkaar aan de slag. Aan de hand van zes thema's brainstormden zij met elkaar over ideeën die kunnen worden ingediend voor de competitie 'Het beste idee van varkensland'.

Uit de grote oogst van die middag kwam 'Leef bewust, draag varken' als meest verrassend naar voren. Met 'Leef bewust, draag varken' willen Peter van de Wolfshaar, Inge Otten, Erik Passies en Rhodee Kroese een productielijn ontwikkelen met kleding en sieraden, maar bijvoorbeeld ook hebbedingetjes met varkens.

Varken aaibaarder maken

'Via producten van en met varkens willen ze de sector aaibaarder maken en langs die weg bijdragen aan meer waardering voor varkens en de ondernemers', zegt juryvoorzitter Petra van den Hengel van Kennispoort regio Zwolle.

De wildcard betekent voor de studenten extra ondersteuning in kennis en geld bij het uitwerken van hun plan. De finale van 'Het beste idee van Varkensland' is 13 mei in Ede. De editie van dit jaar werd gewonnen door Ruud Pothoven met zijn mobiele varkensslachterij.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer