DeLaval+V310%2Dmelkrobot+helpt+bij+drachtigheid
Nieuws
© Eigen Foto

DeLaval V310-melkrobot helpt bij drachtigheid

DeLaval introduceert een nieuw model binnen de VMS-productserie: de V310-melkrobot. Deze heeft een nieuwe, geïntegreerde vruchtbaarheidsmanagementmodule.

De VMS V310 bouwt voort op de VMS V300, die in 2018 werd geïntroduceerd. De kenmerken van DeLaval InControl, DeLaval PureFlow en DeLaval InSight zijn standaard op beide systemen. DeLaval RePro is standaard exclusief op de VMS V310. DeLaval RePro geeft melkveehouders niet alleen nauwkeurig en real time inzicht in de vruchtbaarheidsstatus van elke koe, maar geeft daarnaast concrete acties aan hoe te handelen.

DeLaval VMS V310 ondersteunt en ontzorgt de melkveehouder, door individuele koeien op hun meest optimale moment drachtig te krijgen en is het eerste melksysteem dat automatisch drachtige koeien bevestigt.

Drachtbevestiging

Op basis van bemonstering en het analyseren van progesteron zijn alle typen tochten inzichtelijk, is er een drachtbevestiging en detecteert het systeem eveneens koeien die een afwijking in hun vruchtbaarheidscyclus hebben.

Het stelt veehouders in staat dieren meer en eerder drachtig te krijgen. Volgens DeLaval kunnen daardoor meer productieve lactaties worden verwacht. Het nieuwe DeLaval VMS-melksysteem V310 is vanaf 1 januari 2020 leverbaar.

Weer

 • Donderdag
  17° / 13°
  90 %
 • Vrijdag
  17° / 14°
  80 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  40 %
Meer weer