DeLaval V310-melkrobot helpt bij drachtigheid

DeLaval introduceert een nieuw model binnen de VMS-productserie: de V310-melkrobot. Deze heeft een nieuwe, geïntegreerde vruchtbaarheidsmanagementmodule.

DeLaval+V310%2Dmelkrobot+helpt+bij+drachtigheid
© Eigen Foto

De VMS V310 bouwt voort op de VMS V300, die in 2018 werd geïntroduceerd. De kenmerken van DeLaval InControl, DeLaval PureFlow en DeLaval InSight zijn standaard op beide systemen. DeLaval RePro is standaard exclusief op de VMS V310. DeLaval RePro geeft melkveehouders niet alleen nauwkeurig en real time inzicht in de vruchtbaarheidsstatus van elke koe, maar geeft daarnaast concrete acties aan hoe te handelen.

DeLaval VMS V310 ondersteunt en ontzorgt de melkveehouder, door individuele koeien op hun meest optimale moment drachtig te krijgen en is het eerste melksysteem dat automatisch drachtige koeien bevestigt.

Drachtbevestiging

Op basis van bemonstering en het analyseren van progesteron zijn alle typen tochten inzichtelijk, is er een drachtbevestiging en detecteert het systeem eveneens koeien die een afwijking in hun vruchtbaarheidscyclus hebben.

Het stelt veehouders in staat dieren meer en eerder drachtig te krijgen. Volgens DeLaval kunnen daardoor meer productieve lactaties worden verwacht. Het nieuwe DeLaval VMS-melksysteem V310 is vanaf 1 januari 2020 leverbaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer