Landbouw+Collectief+bereikt+stikstofakkoord
Nieuws
© Floris Heuer

Landbouw Collectief bereikt stikstofakkoord

Het Landbouw Collectief is het onderling eens geworden over een gezamenlijke aanpak van de stikstofproblematiek. Dit plan van het samenwerkingsverband van dertien boerenbelangenorganisaties wordt woensdag gepresenteerd in Nieuwspoort in Den Haag.

Over de inhoud van de overeenkomst is nog niets bekendgemaakt. Onafhankelijk voorzitter Aalt Dijkhuizen heeft bevestigd dat er een akkoord is en geeft morgen een toelichting op het plan. Hij zal het overhandigen aan minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.


Naar verwachtingen zetten de landbouworganisaties in op de volgende zaken:
• Technische oplossingen per veehouderij;
• Uitwerking van de gebiedsgerichte aanpak;
• De drempelwaarde om de vergunningverlening op gang te krijgen;
• Het schrappen van afroming;
• De ontkoppeling van ammoniak en productierechten.

Stikstofimpasse

Het belangrijkste doel van het Landbouw Collectief is om het rijk en de provincies te helpen om de stikstofimpasse te doorbreken.

Deelnemers aan het collectief zijn: LTO Nederland, Agractie, Dutch Dairymen Board, Farmers Defence Force, NAJK, Nederlandse Akkerbouw Vakbond, Netwerk Grondig, de Nederlandse Federatie van Edelpelsdieren, de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders en de Producenten Organisatie Varkenshouderij zitting.

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer