Boerinnen vragen aandacht voor zorgen boerengezin

Boerinnen van Nederland zijn een petitie gestart om aandacht te vragen voor de positie van vrouwen op agrarische bedrijven. Zij willen deze petitie aanbieden aan landbouwminister Carola Schouten. Hun actie krijgt steun van LTO Noord, ZLTO en LLTB.

Boerinnen+vragen+aandacht+voor+zorgen+boerengezin
© Twan Wiermans

De actie is opgezet door Helma Vermuë, Miranda Nolten, Willemien Koning en Kristel Vanhommerig. Deze boerinnen maken zich zorgen over de toekomst van hun bedrijf. Die toekomst is onzeker door onder meer de stikstofproblematiek, maar ook door fosfaatrechten, regeldruk en het steeds veranderen van wetten en voorschriften.

Deze onzekerheid heeft zijn weerslag op het bedrijf, maar ook op het gezin, zeggen de boerinnen. Het legt een zware emotionele druk op henzelf en hun gezinsleden; partner en kinderen. De groep bezorgde boerinnen maakt zich zorgen om de gezondheid van boeren, om de voedselveiligheid in Nederland en om de leefbaarheid van het platteland.

Verdienmodel

De boerinnen roepen landbouwminister Schouten op om bij verdere uitwerking van beleid rond stikstofreductie ervoor te zorgen dat politieke beleidswijziging voor de agrarische sector hand-in-hand gaat met een verdienmodel voor deze bedrijven. Op die manier kunnen agrarische gezinnen aan hun financiële verplichtingen blijven voldoen en hebben zij ook toekomstperspectief. De petitie kan hier worden ondertekend.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer