Vegetarische+Slager+richt+pijlen+op+melk
Nieuws
© lekkergezond.nl

Vegetarische Slager richt pijlen op melk

Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager, heeft een nieuwe ambitie. Hij wil gras omzetten in melk zonder tussenkomst van de koe.

In een interview met dagblad BN De Stem erkent Korteweg dat het onderzoek naar de melkvariant nog in de kinderschoenen staat. 'In het begin gaf ik mezelf 1 procent kans. Maar nu ik met deskundigen van Wageningen University & Research heb gesproken, zit ik al op 5 procent.'

Alternatieven voor melk op basis van noten, haver en soja bestaan al langer, maar maken nu een bescheiden opmars door. Deze producten waren voorheen voorbehouden aan natuurvoedings- en biologische winkels. Tegenwoordig zijn ze breed verkrijgbaar in de reguliere supermarkten.

De uitdaging voor Korteweg is om het eiwit caseïne uit gras te halen. Tot nu toe heeft de mens daar een koe, geit of schaap voor nodig.

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer