Aldi+zet+in+op+duurzame+zuivel
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Aldi zet in op duurzame zuivel

Supermarktketens zetten steeds meer in op duurzame zuivel. Zo gaat Aldi met melkveehouders en leveranciers om tafel om te praten over verdere verduurzaming van zuivelproducten.

Ook Albert Heijn en Royal A-ware hebben een overeenkomst gesloten voor het realiseren van een duurzamere en transparante productieketen voor zuivelproducten.

Aldi gaat de komende maanden praten met melkveehouders en leveranciers over thema's als weidegang, lokaal veevoer, grondgebonden melkveehouderij en weidevogelbeheer

Vervolgstappen

Volgens Eline Poels, manager Corporate Responsibility ziet Aldi dat melkveehouders via verschillende initiatieven al veel doen op het gebied van verduurzaming. 'Wij vinden het belangrijk dat er vervolgstappen worden gemaakt en daarom willen we samen met hen bekijken welke opties er zijn om de productie van melk duurzamer te maken.'

In april 2018 komt Aldi met een plan van aanpak voor verduurzaming van melk.

Bonus

Ook Albert Heijn wil een betere invulling geven aan het verder verduurzamen van het zuivelhuismerk. De grootgrutter heeft daarvoor met leverancier Royal A-ware een overeenkomst gesloten.

De aanmelding start deze maandag voor melkveehouders die binnen dit concept melk willen gaan leveren.

Grondgebondenheid

Eisen om mee te kunnen doen zijn onder andere weidegang voor melk- en jongvee, grondgebondenheid, niet ploegen en het inzaaien van kruidenrijk grasland.

De melkstroom wordt door Royal A-ware apart verwerkt tot kaas en andere typisch Hollandse zuivelproducten als melk en yoghurt van het AH Huismerk.

Melkveehouders die meedoen aan het programma ontvangen een bonus van enkele centen bovenop de A-ware melkprijs.

Vergoeding probleem

Supermarktketen Jumbo ging Aldi en Albert Heijn al voor met plannen om de eigen zuivelproducten te verduurzamen.

Zaterdag meldde dagblad Trouw echter dat de vergoeding door Jumbo voor de boeren een probleem blijft. In de krant stelde Milieudefensie dat deze supermarktketen de boeren nog onvoldoende wil betalen voor de extra inspanningen die ze moeten doen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  30 %
 • Maandag
  5° / 0°
  60 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  85 %
Meer weer