Regenval+leidt+tot+tekorten+in+supermarkten
Nieuws
© Haijo Dodde

Regenval leidt tot tekorten in supermarkten

De regenval in Nederland en andere Europese landen leidt in de supermarkten tot tekorten aan popuaire groenten. Markleider Albert Heijn moet ‘nee’ verkopen bij spinazie en andijvie.

In de winkels van Albert Heijn hangenbriefjes waarmee klanten worden geattendeerd op de slechte beschikbaarheid van andijvie en spinazie. Bij Jumbo ligt er nog wel spinazie, maar andijvie is ook daar beperkt voorradig.

De tekorten zijn ontstaan door de vele regenval in Nederland, waardoor volgens Albert Heijn de kwaliteit onvoldoende is. Zoals ieder najaar schakelt de retailer binnenkort over op leveringen uit Frankijk en Spanje. Daar zijn de omstandigheden inmiddels verbeterd. De verwachting is dat het aanbod snel weer op peil is.

Tweet van oud-weervrouw Helga van Leur.
Tweet van oud-weervrouw Helga van Leur. © Foto: Twitter

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer