Kavelruil+Dalfsen%2DOmmen+2+trekt+38+deelnemers
Nieuws
© Twan Wiermans

Kavelruil Dalfsen-Ommen 2 trekt 38 deelnemers

Kavelruilcoördinator Albert Dankelman heeft in totaal 38 aanmeldingen binnen voor het vrijwillige kavelruiltraject Dalfsen-Ommen 2. Hij verwacht dat uiteindelijk zo'n 60 hectare van eigenaar verandert.

Dankelman is inmiddels twee jaar bezig om de kavelruil voor de afgesproken deadline van 1 januari 2020 te hebben afgerond. Vooral de stroperige procedure rond de herstructurering van de N340, de Vechtdalverbinding, maakte dat er in het begin nog niet veel animo was. Ook het verschil in bodemkwaliteit zorgde voor terughoudendheid.

Nieuwsbrief

Dat veranderde rond de zomer, meldt de coördinator. 'We hebben toen een nieuwsbrief rondgestuurd, sindsdien gaat het hard. Ik heb inmiddels 23 contracten binnen en nog eens 15 grondeigenaren hebben zich gemeld voor deelname.' In totaal heeft hij met zo'n tachtig potentiële deelnemers gesproken.

De ruilingen die worden ingetekend zijn volgens Dankelman heel divers. 'Het gaat vooral om kleinere percelen of om grenscorrecties, maar er zijn ook enkele grotere percelen bij van zo'n 6 hectare.' Het is veel praatwerk en koffie drinken. 'Bij één deelnemer ben ik in totaal achttien keer langs geweest, maar ook daar is het gelukt.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  12° / 1°
  10 %
 • Maandag
  14° / 0°
  10 %
Meer weer