Aalt Dijkhuizen en Sybe Schaap in Raad van Advies STAF

Aalt Dijkhuizen en Sybe Schaap treden toe tot de recent ingestelde Raad van Advies van Stichting AgriFacts (STAF). De organisatie zegt te werken aan opschaling van haar onderzoekscapaciteit binnen de land- en tuinbouw.

Aalt+Dijkhuizen+en+Sybe+Schaap+in+Raad+van+Advies+STAF
© Floris Heuer

Het huidige bestuur, met Jaap Haanstra als voorzitter, zegt buitengewoon verheugd te zijn met de toetreding van beide zwaargewichten. 'Ze nemen een schat aan kennis en ervaring met zich mee en hebben een breed netwerk in wetenschap, overheid en bedrijfsleven, in binnen- en buitenland.' Aalt Dijkhuizen is onder meer voorzitter van de Topsector Agri & Food en voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR.

Sybe Schaap was landbouwer en hoogleraar 'water policy & governance' in Wageningen. Tot juni 2019 was hij lid van de Eerste Kamer voor de VVD. Dijkhuizen en Schaap zullen de onderzoeksorganisatie gevraagd en ongevraagd van advies dienen, laat STAF weten.

Opschaling

De organisatie werkt aan opschaling van haar onderzoekscapaciteit en zegt behoefte te hebben aan een Raad van Advies, gezien de complexiteit van de vraagstukken die STAF oppakt. De raad zal de onderzoeksorganisatie adviseren over de aanpak van vraagstukken en meedenken over kennisbronnen die daarbij van betekenis kunnen zijn.

Een andere taak die STAF ziet weggelegd voor haar Raad van Advies is 'de communicatie van de uitkomsten en de eventuele verzoeken tot rectificatie van onjuiste informatie'. Dit laatste treft STAF nogal eens aan in de landelijke nieuwsgaring. De onbezoldigde stichting richt zich daarom naast eigen onderzoek, ook op beleidstoetsingen en activiteiten die bijdragen aan een correcte onderbouwing van het land- en tuinbouwbeleid in het onderwijs en de media.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer