Diefstal afsluiters niet bestraft

Een veertigjarige verdachte uit Stadskanaal wordt niet bestraft voor de diefstal van afsluiters van mestbassins begin 2017 in de Veenkoloniën. Het bewijs was volgens de rechter onvoldoende om de man te veroordelen.

Diefstal+afsluiters+niet+bestraft
© koos v.d. Spek

De diefstallen leidden indertijd tot veel onrust. Niet alleen omdat de eigenaren van de mestbassins economische schade leden. Doordat sommige bassins na het verwijderen van de afsluiters leegliepen, was ook de milieuschade aanzienlijk. Waterschap Hunze en Aa's drong daarom aan op verscherpt toezicht.


De politie trof in mei 2017 een portemonnee aan van de verdachte in een auto die stond geparkeerd bij een mestbassin aan de Valtherdijk in Valthermond. In de auto lag ook een afsluiter. De Kanaalster verklaarde later dat zijn portemonnee was gestolen. Van de afsluiter in de wagen wist hij niets.

Poepdingetjes

De verdachte bleek overigens wel appjes te hebben verstuurd met daarin de woorden 'afsluiters' en 'poepdingetjes'. Ook had hij in die tijd afsluiters aangeboden bij een opkoper van metalen in Winschoten. Of die afsluiters van diefstal afkomstig waren, viel echter niet te bewijzen.

Een van de op de zitting aanwezige boeren diende een verzoek tot schadevergoeding in. Ook dat werd afgewezen. De boeren in de rechtszaal noemden het dieptriest dat het zo is afgelopen. De rechter verklaarde het zelf ook 'buitengewoon onbevredigend' te vinden.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer