Uiterlijk+1+december+duidelijkheid+stikstofaanpak
Nieuws
© Dirk Hol

Uiterlijk 1 december duidelijkheid stikstofaanpak

De provincies en het Rijk geven uiterlijk 1 december 2019 duidelijkheid over een stikstofaanpak waarmee ruimte komt voor economische en maatschappelijke initiatieven. Dat hebben zij zojuist gemeld in een korte verklaring.

Het Rijk en de provincies vinden het van het grootste belang dat de vergunningsverlening voor alle sectoren op gang komt. Uitgangspunten zijn volgens hen de daling van de stikstofdepositie in de natuur, een duidelijk perspectief voor alle sectoren en vergunningen die voor de rechter overeind blijven.

Beide partijen hebben vandaag naar eigen zeggen 'een goed en constructief' gesprek gevoerd. Ze werken een integrale aanpak, waarmee de natuur in Nederland beter wordt beschermen en tegelijkertijd ruimte scheppen voor economische ontwikkelingen.

Donderdagavond debatteert de Tweede Kamer met Landbouwminister Carola Schouten over het stikstofbeleid. Det debat is rechtstreeks te volgen via de app van Debat Direct.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  34° / 21°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 22°
  80 %
Meer weer