Ineke Oosthoek: gezichtsuitdrukkingen geiten vangen in een elfje

In het aankomende boekje GeitenGein van Ineke Oosthoek uit Zaltbommel staan tientallen foto's van geiten, voorzien van een gedichtje. Vaak met een grappige ondertoon. Eerder maakte Oosthoek, die geen agrarische achtergrond heeft, een fotoboekje met koeien en kalfjes in de hoofdrol.

Ineke+Oosthoek%3A+gezichtsuitdrukkingen+geiten+vangen+in+een+elfje
© Marieke Verbiesen

Geiten zijn ontzettend grappige dieren met veel verschillende gezichtsuitdrukkingen, net als mensen

Ineke Oosthoek, auteur van het boekje GeitenGein

Wie is Ineke Oosthoek?

'Ik ben een holistisch tekendocent. Daarnaast fotografeer ik graag. Mijn andere hobby's zijn tekenen, naaien, schilderen en schrijven. Ik ben ook heel graag buiten en ik ben ontzettend nieuwsgierig.'

Bracht u dat op het pad van koeien en geiten?

'Ik ben begonnen met planten en bloemen in de berm. Op een dag was ik aan het fietsen, toen ik koeien in de wei zag staan. Het viel me op hoe vrolijk en benaderbaar ze zijn. Dat wilde ik vastleggen.

'Na de koeien wilde ik meer boerderijdieren op de foto zetten. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben in de buurt bij een melkgeitenhouder naar binnen gestapt.'

En was hij enthousiast?

'Meteen. Ik heb bijna drie uur gefotografeerd. Steeds zag ik iets nieuws. Ik heb honderden foto's gemaakt. Honderd daarvan heb ik voorzien van elfjes, waarvan er veertig in GeitenGein staan. Elfjes zijn gedichtjes van elf woorden, in een vaststaand patroon. Zij versterken het beeld.'

Op welke manier?

'Geiten zijn ontzettend grappige dieren. Ze hebben veel gezichtsuitdrukkingen die overeenkomsten hebben met die van mensen. Je ziet de gezichtsuitdrukkingen terug in de foto's en ik heb ze proberen te vangen in een elfje.
'Ik heb niet gefotoshopt, alleen hier en daar een klein beetje van de foto 'afgeknipt'. De dieren zijn afgebeeld zoals je ze in de stal kunt zien.'

Welke foto is je favoriet?

'Dat is moeilijk kiezen. Ik vind er zoveel leuk. Deze bijvoorbeeld, waarbij een geit rustig liggend tussen haar vriendinnen, maar duidelijk op haar hoede, in de richting van mij en mijn camera kijkt.

'Het elfje luidt: 'Opletten, overzicht houden, niet te opvallend, kijk gewoon wat rond, Veiliggeit'. Of deze: 'Heerlijk, ontspannen liggen, strootje in bek, beetje mijmeren, beetje filosoferen, Geitenwijsheid'.'

Waar is het boekje verkrijgbaar?

'Ik heb het in eigen beheer uitgegeven. Mensen kunnen het voor 19,50 euro rechtstreeks bij mij bestellen door een mail te sturen naar GeitenGein@t-mobilethuis.nl.

'Het is in november te koop. Via de Facebookpagina GeitenGein houd ik iedereen die geïnteresseerd is op de hoogte.'

 

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  29° / 15°
  0 %
Meer weer