Steun+voor+handelsverdrag+Canada+brokkelt+af
Nieuws
© DIRK HOL

Steun voor handelsverdrag Canada brokkelt af

De politieke steun voor het handelsverdrag CETA, een verdrag tussen de Europese Unie en Canada, brokkelt verder af. De PvdA heeft gisteren ook aangegeven het verdrag niet te steunen. Daarmee is er in de Eerste Kamer geen meerderheid meer voor het verdrag.

GroenLinks, SP, PvdD, PVV, FVD, SGP, DENK en 50PLUS hebben al eerder aangaven tegen het verdrag te zijn. Met de PvdA is in de Eerste Kamer is een meerderheid ontstaan om een veto uit te spreken tegen het CETA-vrijhandelsverdrag met Canada. CETA moet dit najaar worden geratificeerd door de Tweede en Eerste Kamer.


CETA is een vrijhandelsverdrag dat de EU wil sluiten met Canada. In de tekst die nu voorligt, is de bescherming van belangrijke zaken zoals eerlijke arbeid, milieu en dierenwelzijn onvoldoende geregeld, vindt de PvdA. Partijvoorman Lodewijk Asscher zegt dat de de partij daarom tegen het investeringsverdrag van CETA in deze vorm stemmen. Het kabinet moet terug naar de onderhandelingstafel, stelt de partij.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
Meer weer