VVD%3A+geen+krimp+veestapel+in+Nederland
Nieuws
© Twan Wiermans

VVD: geen krimp veestapel in Nederland

De VVD wil geen krimp van de veestapel in Nederland. Dat zegt VVD-Kamerlid Mark Harbers in het dagblad AD.

Boeren kunnen zo veel vee houden als ze zelf willen, aldus Harbers. Het verplaatsen van boerderijen en het subsidiëren van speciale stalsystemen kunnen volgens de partij voldoende zijn om de stikstofuitstoot in de landbouw omlaag te krijgen.

Met dit standpunt staat de VVD lijnrecht tegenover coalitiegenoten D66 en ChristenUnie, die wel een krimp van de veestapel nastreven. 'Het gaat niet om het aantal stuks vee', zegt Harbers in het AD. 'Het gaat erom dat de stikstofuitstoot in de landbouw omlaag gaat.' Volgens de VVD worden boeren ten onrechte als 'schuldigen' aangewezen in de stikstofcrisis.

Advies Remkes

Het AD wijst erop dat VVD'er Johan Remkes vorige maand adviseerde om de veestapel in en rond natuurgebieden te verkleinen. Het kabinet nam vorige week dit advies over.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer