Hunze+en+Aa%27s+oefent+dijkbewaking
Nieuws
© Koos van der Spek

Hunze en Aa's oefent dijkbewaking

Waterschap Hunze en Aa's oefent donderdagavond een dijkbewaking. Dat gebeurt op de 28 kilometer lange zeedijk tussen Nieuwe Statenzijl en Delfzijl.

Het waterschap doet dit ter voorbereiding op het stormseizoen. Dijkbewaking zet het waterschap in vanaf een verwachte waterstand van 3.80 meter boven NAP. Bij de dijkbewaking letten de medewerkers met name op aangespoeld materiaal dat de dijk kan beschadigen.

Tijdens de dijkbewakingsoefening wordt onder andere gecontroleerd of de communicatievoorzieningen werken. Ook controleert het waterschap de sluizen en afsluiters in de zeedijk. Door dit jaarlijks te oefenen, is het waterschap in hoogwatersituaties goed getraind om haar taken uit te voeren.

Stormseizoen

Niet alleen een dijkbewakingsoefening vindt plaats ter voorbereiding op het stormseizoen. Eerder deze maand werden de dijken van de bergingsgebieden en de dijken van de kanalen die het water naar de zee afvoeren geïnspecteerd. Een inventarisatie van de bevindingen van de dijkinspecties loopt nog.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer