Vlaming leert fruit eten van eigen bodem

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) gaat Vlamingen leren appels en peren van eigen bodem te eten. Daarvoor start de promotieorganisatie een campagne.

Vlaming+leert+fruit+eten+van+eigen+bodem
© Twan Wiermans

Via radio, online video's en op de winkelvloer wordt de Vlaming erop attent gemaakt dat fruit uit Vlaanderen lokaal wordt geteeld, vers en lekker is. Hoewel de appel al jarenlang de meest gegeten fruitsoort is in Vlaanderen, weten de inwoners er weinig van. Van Jonagold weet bijvoorbeeld 17 procent van de Vlamingen niet dat deze Belgisch is en 31 procent denkt ten onrechte dat Pink Lady in België wordt geteeld. Slechts de helft van de Vlamingen kan vertellen wanneer het seizoen van appels en peren begint.

'Dit zijn opmerkelijke bevindingen als je weet dat 46 procent van de Vlamingen aangeeft dat het land van herkomst belangrijk is bij de aankoop van fruit. Ze zijn ook overtuigd van de kwaliteit van het binnenlandse fruit', stelt Liliane Driesen, woordvoerder van VLAM.

Chauvinisme

VLAM wil de Vlaming daarom chauvinistische trekken aanleren als het om hardfruit gaat. De nieuwe campagne heeft als boodschap 'Koop je appels of peren, kies dan voor 'van bij ons'!' Driesen: 'Zo creëren we meer bewustzijn over de herkomst van het hardfruit en stimuleren we de verkoop ervan.' Vanaf deze maand gaat de promotie van start, die wordt gefinancierd door Vlaamse fruittelers en de overheid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer