Schouten: Uitspraken D66 zijn misplaatst

‘Het past niet dat er uitspraken worden gedaan dat er een halvering van de veestapel moet komen’, dat zei minister Carola Schouten op het Malieveld ten overstaan van de boeren.

‘Er moeten dingen anders, maar dat doen we dan met de boeren. Het is misplaatst om zo over boeren te praten.’

Schoutens stond vanochtend zelf ook in de file. ‘Ik heb het er wel voor over om even in de file te staan als boeren dan een statement kunnen maken’

Schouten kwam graag naar het Malieveld om naar de boeren te luisteren en ze toe te spreken. ‘Ik ben hier niet in het hol van de leeuw, dit zijn de mensen waar ik het voor doe en waar ik elke dag met hart en ziel voor bezig ben. Er moeten soms dingen anders, we zijn het niet altijd met elkaar eens maar dan zoek ik ze op om in gesprek te blijven.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  5° / -1°
  30 %
Meer weer