Trekkertjes verzamelen voor Haagse kinderen

Melkveehouder Jeanet Brandsma is de afgelopen tijd fanatiek verzamelaar geworden van trekkertjes. Zij is één van de initiatiefnemers die namens Boeren van Nederland speelgoedtrekkertjes inzamelt voor kinderen van ouders met een krappe beurs.

Op de boerderij in Giethoorn staan op de tafel al diverse miniatuurtrekkertjes klaar om met de boerin mee te gaan naar Den Haag. ‘Boeren van Nederland wil het gesprek aangaan met de samenleving. En we denken dat het een goed idee is om op het moment van het boerenprotest, ook iets te doen dat verbindt. En vandaar dat we gekozen hebben voor een inzamelingsactie. De trekkertjes gaan naar de Speelgoedbeurs in Den Haag. Dat is een organisatie voor inwoners die het financieel niet ruim hebben. Die mensen krijgen de mogelijkheid om hun kinderen met goed speelgoed te laten spelen. En welk kind wil nu niet met een trekker spelen!’

Truck op het Malieveld

Het doneren van trekkertjes kan via de speciale website www.doneerjetrekkertje.nl. De teller stond maandagochtend al op 751 aangemelde exemplaren maar Jeanet Brandsma weet zeker dat dit aantal nog flink zal oplopen.

‘We hebben al van een aantal grote partijen de toezegging gekregen dat ze de ingezamelde trekkertjes meenemen naar het Malieveld. En wij hopen dat ook boeren dat doen. Boeren van Nederland staat daar in Den Haag met een grote truck. Dus wij zijn niet te missen.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  18° / 14°
  70 %
 • Zondag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer