Subsidie+voor+Delflandse+streekproducten
Nieuws
© Michel Verschoor

Subsidie voor Delflandse streekproducten

Groenfonds Midden-Delfland heeft deze week de eerste subsidie verstrekt aan initiatiefnemers met een goed idee voor de verkoop van agrarische producten in de stad.

Gebiedscoöperatie Delflandshof en Het Leerproces zijn de eerste twee gelukkigen. Zij ontvingen op de markt in Delft ontvingen uit handen van de bestuurders van Groenfonds Midden-Delfland, Stephan Brandligt (wethouder Delft) en Sonja Smit (wethouder Midden-Delfland en voorzitter) hun subsidiebijdrage.

De Delflandshof gaat aan de slag om de verkoop van hun boerenzuivelmerk 'Echte Delflandse boerenzuivel' te promoten in de stad.

Koeienhuiden

Ook Het Leerproces krijgt subsidie. Dit bedrijf verwerkt koeienhuiden tot leren tassen en andere accessoires. Wethouder Sonja Smit is heel enthousiast over het initiatief:

‘Het Leerproces geeft een restproduct van melkveehouders een nieuw leven. Hoe duurzaam is dat! Het is bovendien geweldig dat we zo nog meer producten uit Midden-Delfland in de stad kunnen verkopen. Dat is goed voor de boeren én voor het groene gebied tussen de steden.'

Aanvraag

Inwoners, ondernemers en organisaties met een goed verkoopidee, die dit idee ook zelf willen uitvoeren, komen in aanmerking voor een eenmalige subsidiebijdrage van stichting Groenfonds Midden-Delfland.

Op www.groenfondsmiddendelfland.nl staan meer voorbeelden en uitleg over de subsidieregeling. Een aanvraag indienen kan tot 1 november 2019.

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer