Proeftuin Veenweiden presenteert vier sporen

Om de stikstofreductie in de melkveesector in de Westelijke Veenweiden praktisch gestalte te geven, lanceert Proeftuin Veenweiden Natura 2000 vier sporen.

Proeftuin+Veenweiden+presenteert+vier+sporen
© Koen van Wijk

Het betreft het voerspoor, mestspoor, bodem-, water- en klimaatspoor en het biodiversiteitspoor. De belangrijkste inzichten uit het drie jaren durende onderzoeksprogramma zijn hierin verwerkt en worden op 9 oktober tijdens een afsluitende bijeenkomst besproken.

Daarnaast wordt het programma afgerond met de presentatie van het boekje 'Prikkels uit de Proeftuin' en een rapportage van de onderzoeksresultaten. De afsluitende bijeenkomst vindt plaats in Giessenburg. Gezien de recente stikstofstop is het thema urgenter dan ooit, stelt de organisatie.

Stikstofuitstoot

In het programma 'Proeftuin Veenweiden' is drie jaar lang samen met ongeveer honderd melkveebedrijven, waaronder tien pilotbedrijven in de Westelijke Veenweiden, gezocht naar praktische manieren om de stikstofuitstoot terug te dringen.

'Tijdens de afsluiting zijn ook ketenpartners als Rabobank Nederland en Duurzame Zuivelketen aanwezig om zich uit te spreken over de Proeftuin Veenweiden. Die steunen de resultaten in elk geval en hebben zelf ook ideeën over ammoniakreductie', zegt Andries Middag van LTO Noord regio West, die spreekt namens het consortium van opdrachtgevers en financiers van Proeftuin Veenweiden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer