FBE: wijzig leges faunaschade

De Faunabeheereenheid (FBE) Brabant dringt er bij provincie Noord-Brabant op aan om het beleid rond het innen van leges bij het indienen van faunaschade te heroverwegen en waar mogelijk aan te passen.

FBE%3A+wijzig+leges+faunaschade
© Ruud Ploeg

Dat blijkt uit een brief die zij binnenkort naar het provinciebestuur stuurt. De FBE verwacht met een schappelijk behandelbedrag een getrouwer beeld te kunnen vormen van de faunaschade in Brabant.

Bij het aanvragen van een tegemoetkoming in faunaschade, moet 300 euro aan legeskosten worden betaald. Bovenop de leges komt een eigen risico van 5 procent van het taxatiebedrag, met een minimum van 250 euro. Het melden van schades waarbij geen tegemoetkoming wordt aangevraagd, is gratis.

Dit beleid is in 2014 door het toenmalige Faunafonds landelijk ingesteld. Daarbij hadden provincies de gelegenheid om het bedrag na vaststelling van de schade te restitueren. Het instellen van de regeling heeft geleid tot een sterke afname in het aantal schademeldingen en -taxaties.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
Meer weer