Zeven nieuwe rassen voor teelt wintertarwe

CSAR (Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst) heeft zeven nieuwe rassen toegevoegd aan de lijst voor de teelt van wintertarwe in Nederland.

Zeven+nieuwe+rassen+voor+teelt+wintertarwe
© Haijo Dodde

Informer en KWS Extase zijn twee nieuwe baktarwerassen. Naast de bakkwaliteit voegen deze rassen vooral een goede gezondheid toe aan het bestaande assortiment. Beide rassen produceren bovengemiddeld in het rassenonderzoek zonder ziektebestrijding.

Voor vultarwe kunnen tarwetelers het komend teeltseizoen voor het eerst beschikken over de rassen LG Cambria en LG Vertikal. Deze rassen zijn vooral hoogproductief. Zowel met als zonder ziektebestrijding laten beiden rassen van Limagrain een aanzienlijke verbetering zien ten opzichte van de standaard in dit segment.

Allround ras

De nieuwe rassen voor de teelt en afzet als voertarwe zijn Campesino, Gleam en Toby. Campesino is een vroeg ras met relatief hoge opbrengsten. Cleam is een allround ras dat het goed doet in alle teeltregio’s. Toby valt op vanwege de goede weerstand tegen gele roest en septoria. Dit ras behaalt opvallend hoge producties op de noordelijke zeeklei.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer