Lichte+ziektedruk+in+wintertarwe
Nieuws
© Twan Wiermans

Lichte ziektedruk in wintertarwe

De ontwikkeling van schimmelziekten in wintertarwe verloopt dit groeiseizoen nog rustig. Dat blijkt uit de Graanziektebarometer van onderzoeksinstelling SPNA in Noord-Nederland.

SPNA bepaalt op de proefbedrijven Ebelsheerd en Kollumerwaard wekelijks de ziektedruk in niet-behandelde proefpercelen. De beoordeelde rassen zijn dit jaar Benchmark, Bergamo, Bennington, Talent en Porthus. Op Ebelsheerd is in alle rassen inmiddels septoria en sneeuwschimmel gevonden.

Vorige week maakte SPNA melding van de eerste aantastingen van gele roest. Daarvan is de druk deze week iets toegenomen. De wintertarwe op Kollumerwaard is nog gezonder. Daar is in alle rassen slechts een beginaantasting van septoria te vinden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  10 %
 • Maandag
  4° / -3°
  50 %
Meer weer