Grondruil Zeeland loopt voortvarend

Het gaat goed met Kavelruilbureau Zeeland. Dat blijkt uit cijfers die het bureau onlangs publiceerde. In de eerste zeven maanden van dit jaar zijn al twaalf kavelruilen aan de notaris voorgelegd voor de aktepassering.

Grondruil+Zeeland+loopt+voortvarend
© Photographics

Hierbij waren 71 deelnemers betrokken en wisselt 222 hectare grond van eigenaar. Het voornaamste doel binnen deze kavelruilen is de verbetering van de landbouwkundige structuur.

Opvallend is dat de meeste ruilingen plaatsvinden in gebieden waar de bekendheid met de werkwijze van Kavelruilbureau Zeeland groot is. Sommige grondeigenaren hebben meegedaan in meerdere kavelruiltrajecten. In gebieden waar minder verkaveld wordt, is vaak minder ruilgrond beschikbaar. Reden hiervoor is dat de mobiliteit op de grondmarkt laag is, of gronden een-op-een verkocht worden.

Er is nog steeds veel vraag naar grond vanuit de landbouwsector. Verwerven van strategische ruilgrond wordt daardoor bemoeilijkt. Dat maakt kavelruilen volgens Kavelruilbureau Zeeland lastiger, maar niet onmogelijk. Het Kavelruilbureau wordt financieel ondersteund door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, met een POP3-subsidie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  15 %
Meer weer