Fracties%3A+landbouw+ontzien+bij+zonneparken
Nieuws
© ANP Persbureau

Fracties: landbouw ontzien bij zonneparken

Provincie Overijssel moet zo snel mogelijk de regie pakken bij het plaatsen van zonneparken. Die oproep doen de provinciale fracties van CDA, ChristenUnie en Forum voor Democratie.

De partijen stellen woensdag vragen hierover aan gedeputeerde Tijs de Bree tijdens een vergadering over Regionale Energiestrategieën in Overijssel.

De fracties zijn onder meer benieuwd hoe het bericht dat het kabinet landbouw- en natuurgronden maximaal wil ontzien bij de aanleg van zonneparken, past binnen de gestelde coalitieafspraken.

'We willen weten of het college bereid is om de coalitieafspraak over het verankeren van de zonneladder in de omgevingsvisie prioriteit te geven. Dit vanwege de actualiteit en de benodigde regie op alle zonneparkprojecten om wildgroei te voorkomen', stellen de fracties.

'Daarnaast horen we graag meer over de plannen van een energiecorridor, een lint van 1 kilometer langs de A35 waarlangs door wind, zon en warmte een deel van de enorme energieopgave van Overijssel wordt gerealiseerd.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer