Duitse overheid zet streep door glyfosaat

De Duitse regering heeft gisteren aangekondigd het gebruik van glyfosaat vanaf 2024 definitief te verbieden.

Duitse+overheid+zet+streep+door+glyfosaat
© Haijo Dodde

Dit melden diverse Duitse media. Het verbod moet gaan gelden vanaf 31 december 2023. Vanaf volgend jaar wordt met name het particuliere gebruik van glyfosaat al beperkt. In Europa heeft glyfosaat een toelating tot 2024. Daarna moeten lidstaten een beslissing nemen over verlenging. Met hun aankondiging is het Duitse standpunt hiermee dus duidelijk.

Het besluit lijkt deel uit te maken van maatregelen om de ecologische diversiteit te handhaven en daarmee bescherming te bieden aan de insectenpopulaties. Volgens politieke analisten zou er sprake zijn van een uitruil tussen de Duitse ministeries van Leefmilieu en Landbouw.

Slecht voor boeren

Het Deutsche Bauernverband (DBV) is kritisch over het besluit van de eigen regering. De boerenorganisatie noemt de aangekondigde maatregelen slecht voor de boeren en weinig getuigen van visie in het landbouwbeleid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer