Ik+betreed+een+ander+podium+in+hetzelfde+theater
Commentaar
© Ruud Ploeg

Ik betreed een ander podium in hetzelfde theater

Dit is na bijna driehonderd stukjes het laatste hoofdredactioneel commentaar dat u van mijn hand leest. Ik ga namelijk iets nieuws doen. Ik hang mijn pen aan de wilgen.

Ik neem enige afstand van de journalistiek, maar niet van de agro- en foodsector. Ik stap na zes jaar van dit toneel en betreed een ander podium in hetzelfde theater. Ik ga de dynamiek van nieuwsvoorziening missen, maar verheug me op de nieuwe uitdaging.

Zoals alles onderdeel is van een groter geheel, geldt dat ook voor deze agrarische krant en haar digitale nieuwsplatform. Nieuwe Oogst is onderdeel van LTO Bedrijven, een onderneming die tal van activiteiten heeft in acht bedrijven in media, marketing en inkoop, arbeidsservices, risicomanagement, data, smart farming en energie.

De gemene deler van die activiteiten is dat ze beogen bij te dragen aan het succes van agrarische bedrijven in brede zin en die van LTO-leden in het bijzonder. Binnen dat grotere geheel mag ik als algemeen directeur van LTO Bedrijven fungeren als aanjager van innovatie, versterking en synergie. Zoals ik bij Nieuwe Oogst gepoogd heb om dat te doen en te zijn.

Onze bedrijven beogen bij te dragen aan het succes van LTO-leden

Patrick Bramer, hoofdredacteur en uitgever Nieuwe Oogst

De kritische journalistieke blik zal me daarbij helpen, maar bovenal helpt het enthousiasme van de bijna honderd mensen die zich dagelijks voor die bedrijven en boeren en tuinders inspannen. Met veel energie dragen zij via informatie, producten en diensten bij aan uw kennis, ontzorgen ze u of brengen ze u financieel voordeel.

Mijn opvolger betreedt over enkele weken dit podium. Ik zeg met trots dat voor het eerst in de ruim dertigjarige historie van Oogst en Nieuwe Oogst een vrouw de redactionele leiding krijgt. Esther de Snoo startte haar carrière bij Oogst en keert na banen bij Boerderij, Boerenbusiness en LTO Nederland op het vertrouwde maar opgeschudde nest terug. Samen met Bas Gregoor leidt zij het mediabedrijf AgriPers en de titel Nieuwe Oogst.

Ik wens hen succes en dank u – de lezer – voor uw trouw als abonnee en lid en de vele reacties die ik in de loop der jaren op mijn werk en bijdragen mocht ontvangen. Ajuus!

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  31° / 21°
  70 %
 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  95 %
Meer weer