Rechtszaak tegen zonnepark bij Den Helder

De rechtbank in Alkmaar doet begin volgende maand uitspraak in een zaak tegen de vergunningverlening voor een zonnepark bij Kooypunt in Den Helder.

Rechtszaak+tegen+zonnepark+bij+Den+Helder
© Ivarem

Een buurtbewoner spande de zaak aan tegen de gemeente. In september 2018 stemde de gemeenteraad in met de aanleg van zo’n 25.000 zonepanelen langs de N250 bij Den Helder Airport. Over die ontwikkeling ontstond al in 2014 discussie, toen ontwikkelaar Ecorus de plannen bekendmaakte.

Provincie Noord-Holland ging destijds niet akkoord vanwege de agrarische bestemming van het terrein. Ook de bezwaarmaker bij de rechtbank verwijst naar de agrarische bestemming van het perceel. Hij woont er dicht tegenaan en wil liever het groen bewaren. Ook verwijst hij naar de alternatieve locaties om zonnepanelen te plaatsen.

Schuren en stallen

Diverse gemeente in het noordelijke deel van Noord-Holland hebben zich al eerder uitgesproken tegen zonneparken, zoals Schagen en diverse gemeenten in West-Friesland. Ook LTO Noord is er een voorstander van om eerst andere locaties voor zonne-energie in te zetten, zoals daken van schuren en stallen, bedrijventerreinen en op bestaande infrastructuur, zoals parkeerplaatsen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer