Rechtszaak+tegen+zonnepark+bij+Den+Helder
Nieuws
© Ivarem

Rechtszaak tegen zonnepark bij Den Helder

De rechtbank in Alkmaar doet begin volgende maand uitspraak in een zaak tegen de vergunningverlening voor een zonnepark bij Kooypunt in Den Helder.

Een buurtbewoner spande de zaak aan tegen de gemeente. In september 2018 stemde de gemeenteraad in met de aanleg van zo’n 25.000 zonepanelen langs de N250 bij Den Helder Airport. Over die ontwikkeling ontstond al in 2014 discussie, toen ontwikkelaar Ecorus de plannen bekendmaakte.

Provincie Noord-Holland ging destijds niet akkoord vanwege de agrarische bestemming van het terrein. Ook de bezwaarmaker bij de rechtbank verwijst naar de agrarische bestemming van het perceel. Hij woont er dicht tegenaan en wil liever het groen bewaren. Ook verwijst hij naar de alternatieve locaties om zonnepanelen te plaatsen.

Schuren en stallen

Diverse gemeente in het noordelijke deel van Noord-Holland hebben zich al eerder uitgesproken tegen zonneparken, zoals Schagen en diverse gemeenten in West-Friesland. Ook LTO Noord is er een voorstander van om eerst andere locaties voor zonne-energie in te zetten, zoals daken van schuren en stallen, bedrijventerreinen en op bestaande infrastructuur, zoals parkeerplaatsen.

Weer

 • Zaterdag
  27° / 18°
  80 %
 • Zondag
  27° / 17°
  60 %
 • Maandag
  24° / 18°
  70 %
Meer weer