Turkije lonkt naar Nederlandse kassenbouwers

Met een speciaal krediet wil de Turkse overheid de glastuinbouw in dat land fors moderniseren. Om hierop in te spelen, gaat de Nederlandse overheid toeleveranciers stimuleren hun producten daar af te zetten.

Turkije+lonkt+naar+Nederlandse+kassenbouwers
© Nederlandse Ambassade in Caïro

Doordat de voedselprijzen in Turkije stijgen, wil de Turkse overheid de glastuinbouw moderniseren en uitbreiden. Ondernemers die in glas willen investeren, kunnen een krediet aanvragen met een extra lage rente.

Die moderniseringsslag is ook nodig omdat de Turkse overheid het land over enkele jaren economisch circulair en 'zero-waste' wil organiseren.

Kansenseminar

Het ministerie van LNV ziet hier kansen voor Nederlandse toeleveranciers. Daarom wordt in september in Den Haag een kansenseminar gehouden voor leveranciers van tuinbouwtechnologieën, hard- en software, klimaat- en belichtingsinstallaties, advies over productiemanagement, kennisoverdracht en praktijktrainingen.

Vervolgens vindt in oktober een bedrijvenmissie plaats naar Turkije. Die missie gaat niet alleen naar het tuinbouwgebied rond Antalya, maar er worden ook nieuwe tuinbouwgebieden bezocht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  24° / 18°
  70 %
 • Donderdag
  25° / 17°
  70 %
 • Vrijdag
  23° / 17°
  50 %
Meer weer