Liever geen webcam in de stal

De meeste pluimveehouders voelen er niks voor om een webcam in de stal te hangen, zodat alles zichtbaar is op internet. Dat bleek tijdens een Lagerhuisdebat, tijdens het Pluimvee Symposium Vlees dat deze week in Eersel plaatsvond.

Liever+geen+webcam+in+de+stal
© Lé Giesen

De pluimveehouders gingen in discussie over de stelling 'Een goede boer hangt webcams in iedere stal, zodat alles zichtbaar is op internet'. Daar was niet iedereen het mee eens. Een webcam in de stal heeft geen zin; burgers mogen alles zien, maar willen ze ook alles zien? De pers en activisten zullen alleen maar inzoomen op die ene keer dat iets misgaat en het goede negeren, zo was de algemene teneur.

Toch zijn er ook pluimveehouders die stellen dat alles mag worden gezien; ze hebben niets te verbergen en willen open en transparant zijn. De pluimveehouders zijn er wel eensgezind over dat goede interactie tussen boer en burger voor een veel positievere beeldvorming zorgt. Daarom willen vleeskuikenhouders investeren in goede public relations. Ze hebben daar 5 procent van de nettowinst voor over.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer