Cabrio-kap gaat schimmelziekte tegen

Marjolijn Sonnema, directeur-generaal Agro bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, en onderzoeker Rien van der Maas proosten op de nieuwe Cabrio-kap van Proeftuin Randwijk.

De overkapping sluit als het regent in 2,5 minuten om de appels te beschermen tegen schimmelziekten en plagen. Het water van de kap wordt opgevangen en gebruikt voor irrigatie. De kap moet het middelengebruik terugdringen en werd deze week officieel in gebruik genomen.

De kap moet het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen met 70 tot 90 procent kunnen terugdringen. De proeftuin wil in 2022 een succesvol prototype hebben, daarnaast hebben ze zich tot 2030 de tijd gegeven voor het optimaliseren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer