Bonduelle houdt omzet gelijk

De Franse groenteverwerker Bonduelle heeft in het afgesloten boekjaar een omzet behaald die gelijk is aan het voorgaande jaar.

Bonduelle+houdt+omzet+gelijk
© Johan Wissink

De omzet lag in het verslagjaar dat eind juni werd beëindigd, op een kleine 2,8 miljard euro. Meer dan de helft hiervan, zo'n 1,5 miljard euro, werd behaald in Europa, waar de verkoop licht steeg. Voorheen was het aandeel van Europa groter, maar de Franse groentefabrikant is de laatste tijd uitgebreid in de Verenigde Staten.

Van de omzet van Bonduelle komt zo'n 1 miljard euro uit conserven. De verkoop van verse groente is goed voor eenzelfde bedrag, terwijl diepvriesgroente en -fruit ruim 700 miljoen euro in het laatje brengen. De verkoop van conserven steeg ten opzichte van het jaar 2017-2018. De verkopen van vers en diepvries gingen licht omlaag. In Amerika had het bedrijf te kampen met E. coli besmette sla wat ongeveer 10 miljoen euro schade tot gevolg had.

Onder druk

Bonduelle is bang dat de financiële resultaten in het huidige boekjaar onder druk komen te staan door de droogte en hitte. Verder krijgt het bedrijf het moeilijk voor elkaar om hogere prijzen bij afnemers te bedingen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer