Streekproducten doen het goed in tuincentrum

De klanten van tuincentrum TuineXtra in Noordwijk staan regelmatig met een mix van planten en boerenproducten bij de kassa. Sinds anderhalf jaar is in het pand een Landwinkel geopend en de streekproducten lopen goed.

Bedrijfsleider Frans Steenvoorden draait er niet omheen waar het idee vandaan kwam om een Landwinkel tussen de planten en potgrond te beginnen. 'We hebben het afgekeken bij een collega in Zevenaar, zo simpel is het eigenlijk. Die waren er zo enthousiast over dat wij het idee meteen hebben meegenomen naar Noordwijk.' En zo werd TuineXtra het tweede tuincentrum in Nederland met een eigen Landwinkel.

Na anderhalf jaar draait de winkel goed en weten klanten de Landwinkel te vinden voor een groot assortiment producten. Vooral de kaas en cadeauverpakkingen zijn volgens Steenvoorden erg populair. 'De kaas is echt een streekproduct van zuivelboerderij Pennings. Die maken een heel gevarieerd aanbod boerenkaas en ik als Bourgondiër kan daar erg van genieten.'

Meer uit de streek

Het aandeel echte streekproducten mag van de bedrijfsleider nog groeien. 'Gisteren kwamen er nog klanten binnen die echt een typisch product uit Noordwijk zochten. En dan is de keuze beperkt. Wat dat betreft zou een bierbrouwer hier uit de omgeving erg welkom zijn.'

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  10 %
 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
Meer weer