Brandgevaar+legt+Franse+graanoogst+stil
Nieuws
© Dirk Hol

Brandgevaar legt Franse graanoogst stil

Boeren in het Franse departement Oise mogen tijdelijk geen graan meer oogsten vanwege brandgevaar door droogte en hitte.

Door de extreme temperaturen zijn in het gebied ten noorden van Parijs honderden hectaren graanvelden afgebrand. Eén boer overleed zelfs, toen de trekker waarin hij zat vlam vatte. Het is de eerste keer ooit dat de autoriteiten een verbod op het oogsten van graan instellen.

Een landbouworganisatie waarschuwt voor het gevaar van oogstmachines die te heet worden op de kurkdroge grond, waardoor brand kan ontstaan. Boeren werden eerder al verplicht een brandblusser mee te nemen tijdens hun werk. In de Oise geldt code rood vanwege de hitte, het hoogste waarschuwingsniveau.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer