Staten+dringen+aan+op+herstel+biomonitoring+Wijster
Nieuws
© Brandweer Midden-Drenthe

Staten dringen aan op herstel biomonitoring Wijster

Attero Wijster moet de biomonitoring opnieuw instellen. Dat vinden VVD, CDA, PvdA, FvD, Sterk Lokaal, D66 en OpDrenthe in de Drentse Provinciale Staten.

De partijen dienden woensdag een motie in waarin ze het provinciebestuur vragen om de afvalwerker dit met klem te verzoeken. De motie werd unaniem ondersteund. Het opnieuw instellen van biomonitoring kan het vertrouwen in Attero herstellen en zorgen voor snellere gegevens uit de omgeving bij nieuwe calamiteiten, verwachten de fracties.


Anderhalf jaar geleden stopte Attero eenzijdig met biomonitoring, waarmee de veiligheid van de omgeving in kaart kan worden gebracht. Volgens de afvalwerker kon de uitstoot ook met sensoren goed worden gemeten.

Wantrouwen

De vele branden van de afgelopen tijd en de afwezigheid van het instrument van biomonitoring leiden tot wantrouwen in de omgeving richting Attero. LTO Noord regio-bestuurder Jan Bloemerts is blij dat de motie is aangenomen. 'Deze ondersteunt het verhaal waar wij al lange tijd op hebben ingezet. De timing is ook gunstig. Volgende week zitten we weer met Attero om tafel. Biomonitoring zal dan zeker aan de orde komen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  21° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer