Biologische+landbouw+Belgi%C3%AB+in+opmars
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Biologische landbouw België in opmars

De biologische landbouw in België maakte in 2018 verder opgang. Het ging vorig jaar in totaal om 89.000 hectare.

Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het aantal bedrijven dat biologische producten produceert is ten opzichte van 2017 in Wallonië met 7,2 procent gestegen en in Vlaanderen met 9,8 procent. De oppervlaktes die bestemd zijn voor biologische landbouw zijn ook gestegen in de beide gewesten: 7,4 procent in Vlaanderen en 6,6 procent in Wallonië.

Bij de dierlijke productie is er een stijging van 21,9 procent van het aantal dieren met een biologisch label in België (15,7 procent in Vlaanderen en 23,1 procent in Wallonië). Die stijging wordt verklaard door de stijging van de Waalse varkensstapel (28,7 procent) en de groei van de pluimveesector (24,1 procent in Wallonië en 16,2 procent in Vlaanderen).

Runderen

Het aantal biologische runderen is in 2018 licht gedaald (minder dan 2 procent) in zowel het noorden als het zuiden van het land. Die daling is te wijten aan de lichte daling van vleesvee in beide gewesten. Het melkvee blijft groeien: 6,6 procent in Vlaanderen en 7,1 procent in Wallonië.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  35° / 21°
  10 %
 • Dinsdag
  35° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  33° / 21°
  10 %
Meer weer