Ledenaantal+Blauwe+Bessen+Platform+stijgt+naar+44
Nieuws
© nieuwe oogst

Ledenaantal Blauwe Bessen Platform stijgt naar 44

Het Blauwe Bessen Platform is het afgelopen jaar uitgebreid met twee deelnemers. Het totaal aantal leden van de coöperatie ligt hierdoor op 44 teeltbedrijven.

De coöperatie verwelkomde zes nieuwe leden, maar zag ook vier bedrijven afhaken omdat zij stopten met de teelt van blauwe bessen.

Het platform houdt zich bezig met de promotie en marketing van blauwe bessen en laat op verzoek van leden onderzoek verrichten. Daarnaast wordt er binnen het Blauwe Bessen Platform teeltkennis overgedragen: dat gebeurt tijdens zes ledenbijeenkomsten die jaarlijks worden georganiseerd.

80 procent areaal

Volgens projectleider Erik van de Vin van het platform zijn niet alleen Nederlandse telers lid, maar ook Duitse en Belgische. 'Van de Nederlandse bedrijven is 70 procent aangesloten.' Die leden vertegenwoordigen een kleine 80 procent van het areaal, waardoor vrijwel alle grote en gespecialiseerde telers deelnemen.

Het Nederlandse oppervlak met blauwe bessen ligt op ongeveer 1.000 hectare. Leden dragen contributie af aan het platform. Kleine bedrijven hoesten op jaarbasis 250 euro op en grote moeten voor hun deelname tot 1.000 euro betalen. Hierdoor beschikt het Blauwe Bessen Platform, dat begin 2017 is opgericht, over een budget van zo'n 25.000 euro.

Simply the Bes

Voor de promotie van blauwe bessen loopt campagne 'Simply the Bes' en houdt het platform een jaarbijeenkomst die vorige week op Papendal plaatsvond. Daarnaast worden op 13 en 14 juli open dagen gehouden, waarop consumenten teeltbedrijven van blauwe bessen kunnen bezoeken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer