Blauwebessentelers richten coöperatie op

Blauwebessentelers hebben de handen ineengeslagen in een nieuwe coöperatie; het Blauwe Bessen Platform.

Blauwebessentelers+richten+co%C3%B6peratie+op
© Eigen foto

De coöperatie vertegenwoordigt ruim 80 procent van het areaal blauwe bessen in Nederland. meldt het platform. Telers zetten met de coöperatie de schouders onder een gezamenlijke promotie van de blauwe bes en willen ook onderzoek en teelttechnische zaken oppakken.

Eerder was er vanuit de blauwebessensector weinig aandacht voor productpromotie en stimulering van de afzet. Ook op het gebied van onderzoek en teelttechniek werd er nauwelijks samengewerkt. 'De afgelopen jaren groeide bij steeds meer telers de overtuiging dat gezamenlijk veel meer te bereiken valt', meldt het platform.

Promotie en onderzoek

Primaire doelstelling van het Blauwe Bessen Platform, waar op dit moment vijftig à zestig bedrijven bij zijn aangesloten, is om de Nederlandse consumptie en daarmee de afzet van blauwe bessen te stimuleren met marktgerichte promotie en onderzoek.

'We willen consumenten meer en beter informeren over de mogelijkheden van de blauwe bes. Om deze reden gaan we diverse activiteiten ontplooien', zegt Hay Geurts, blauwebessenteler en interim bestuurder van de nieuwe coöperatie.

Gezond aspect

Verder wil de coöperatie het gezonde aspect van blauwe bessen onder de aandacht brengen. Naast onderzoek, promotie en voorlichting richt de coöperatie zich op het versterken van het ondernemerschap van de aangesloten blauwebessentelers en op het vergroten van de teelttechnische kennis.

De coöperatie is ook toegankelijk voor buitenlandse telers. In 2017 geldt voor alle leden een contributiebedrag van 250 euro. Daarna is de bijdrage afhankelijk van de bedrijfsomvang.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer