Volume aardappelverwerking daalt 4 procent

De afgelopen twaalf maanden is in Nederland 4 procent minder aardappelen verwerkt dan in de twaalf maanden daarvoor.

Volume+aardappelverwerking+daalt+4+procent
© Anton Dingemanse

Dat blijkt uit de laatste cijfers van de aardappelverwerkende industrie die gepubliceerd staan op de website van branchevereniging VAVI. In de periode van juni 2018 tot en met mei 2019 is in totaal 3,88 miljoen ton aardappelen verwerkt. De twaalf maanden daarvoor (juni 2017 tot en met mei 2018) was dit nog 4,04 miljoen ton.

Vooral in de periode vanaf december tot het einde van het seizoen zijn er afgelopen jaar behoorlijk minder aardappelen verwerkt in vergelijking met vorig jaar. Het lagere verwerkingsvolume heeft alles te maken met de kleine aardappeloogst van 2018 en daardoor de beperkte beschikbaarheid van grondstof voor de verwerkende industrie.

Buitenlandse aanvoer

De 3,88 miljoen ton aardappelen is vanaf juni 2018 verwerkt tot 1,73 miljoen ton voorgebakken eindproducten en 326.000 ton overige aardappelproducten. Van de 327.000 ton aardappelen die in mei is verwerkt, was 31,6 procent aangevoerd vanuit het buitenland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
 • Donderdag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer