Schuur bouwen met oog voor landschap goed mogelijk

Zo kan het ook. Onder die titel draaide werkgroep Agrarisch Landschappelijk Bouwen van vereniging Wierde & Dijk een pilotproject waarbij drie schuren werden gebouwd. Dat gebeurde in nauw overleg met boeren, architecten en landschapsarchitecten.

Wierde & Dijk sloot het pilotproject afgelopen vrijdag af. In de nieuwe bewaarschuur van het biologische akkerbouwbedrijf van maatschap Westers in Hornhuizen presenteerde Vereniging voor Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Noord-Groningen onder meer een fotoboek ter inspiratie voor het bouwen van schuren en stallen.

Attie Bos van Wierde & Dijk hoopt dat door dit project meer boeren bij nieuwbouw rekening houden met het landschap. 'Er zal hier in Groningen veel worden gebouwd in de nabije toekomst, mede door de asbestproblematiek en de aardbevingen. Dus is er veel werk aan de winkel voor boeren, architecten en landschapsarchitecten. Maar vooral ook voor de overheid.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer