Kersenteler vindt bijzondere driedubbele kers

Kersenteler Bart Verwoert uit Lienden deed afgelopen week een bijzondere ontdekking. 'Een volledige uitgegroeide driedubbele kers. Dat is een kers met drie vruchten aan één steel', glundert Verwoert.

De kans dat dit gebeurt, is bijzonder klein, geeft Verwoert aan. 'Je hebt 1 of 2 procent kans dat een bloem met drie stampers, dat op zich ook al uniek is, ook nog eens uitgroeit tot een volledige vrucht. En die hebben we.'

Verwoert had dit jaar meerdere dubbele kersen, maar deze driedubbele maakt hem trots. 'Ja natuurlijk, dit is iets aparts. Ik experimenteer wat met rassen en dit is een bicolor. En daar zat hij tussen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  40 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer