Natutec+Scout+wint+GreenTech+Innovation+Award+2019
Nieuws
© Koppert Biological Systems

Natutec Scout wint GreenTech Innovation Award 2019

De app Natutec Scout heeft de GreenTech Innovation Award gewonnen tijdens de internationale GreenTech-beurs in Amsterdam. De app geeft direct inzicht in de geïntegreerde gewasbescherming (IPM) van telers.

Natutec Scout, bestaande uit een intuïtieve mobiele app en een dashboard, is ontwikkeld door Koppert Biological Systems. 'Natutec Scout is ontwikkeld, doordat we nauw samen hebben gewerkt met onze telers en consultants. De eer voor deze award komt dan ook toe aan iedereen die betrokken is geweest bij dit project', zegt productmanager Tom Vroegop.

Natutec Scout is volgens Vroegop een doorbraak, zowel voor telers als voor de eigen consultants. 'De app biedt een digitaal platform waarop niet alleen kan worden geregistreerd en geanalyseerd welke plagen en ziekten er aanwezig zijn in de kas, maar ook welke biologische en chemische gewasbeschermingsmiddelen er zijn toegepast.'

Beeldherkenning

Het intelligentste onderdeel van de app is de beeldherkenningsfunctie. 'Daarmee kunnen telers gegevens op locatie verzamelen zonder handmatig tellingen uit te voeren of gegevens in te voeren op een computer of laptop op kantoor', zegt Vroegop.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer