Driehonderd melkveehouders besparen met eiwit

Een betere eiwitbenutting via zowel de voederwinning als vertering van de koe. Door extra finetuning is hier van een acht een negen te maken. Dat is goed voor het percentage eiwit van eigen land, maar vaak ook een aanvulling voor de portemonnee.

Dit zomer- en winterseizoen loopt er een pilot in het kader van de Masterclass Eiwit voor driehonderd melkveehouders. Hierin wordt een extra verdiepingsslag gemaakt rond eiwitefficiëntie. De masterclass is een van tien werkstromen die voortvloeien uit project 'Grondgebondenheid als basis voor een toekomstbestendige melkveehouderij' van ZuivelNL.


Per masterclass gaan tien tot vijftien personen dieper in op een onderwerp. Iedere bijeenkomst staat onder leiding van een deskundige. De acht onderwerpen zijn: teelt van gras en mais, overige teelten, eiwitbeweiding, eiwitoptimalisatie in rantsoenen, eiwit efficiënte veestapel, optimale bemesting, meer eiwit met een gezonde bodem en het inpassen van akkerbouw in het bouwplan. Aanmelden kan via Opleiden Melkveehouderij.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  10 %
 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
Meer weer