CZAV+wekt+met+zonnepanelen+60+procent+verbruikte+energie+op
Nieuws
© Eigen Foto

CZAV wekt met zonnepanelen 60 procent verbruikte energie op

CZAV kiest er voor een deel van de stroom op te wekken met zonnepanelen. Deze wekken op termijn ongeveer 60 procent van de behoefte aan elektrische energie op.

De zonnepanelen worden aangebracht op daken van CZAV, zodat hier geen (landbouw)grond mee gemoeid is. De panelen werden al aangebracht in Axel (2018). Zo'n 880 zonnepanelen zijn op het dak van de bestaande loodsen in Axel geplaatst.

Het project is een aanzet die in de toekomst wordt uitgebreid. Ook in Wemeldinge (2019) en in Dinteloord (2020) worden panelen aangebracht op loodsen. Hiermee levert CZAV alvast een bijdrage aan het gebruik van op duurzame wijze opgewerkte energie.

Zaaibedrijf

Een gedeelte van het zaaibedrijf in Wemeldinge is in 2013 al voorzien van zonnepanelen. Eind mei 2019 wordt gestart met het leggen van nieuwe panelen op de loods in Wemeldinge. In de loop van de jaren wordt zo'n 10.000 vierkante meter paneel aangebracht op de daken van CZAV. Deze oppervlakte is in potentie voldoende om een groot gedeelte van de stroombehoefte uit zonne-energie te halen.

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  25° / 16°
  60 %
Meer weer