Overheid+zoekt+tweede+locatie+mediwiet
Nieuws
© Bedrocan

Overheid zoekt tweede locatie mediwiet

De overheid zoekt een tweede locatie voor de productie van medicinale cannabis. Dat meldt de NOS. De Europese aanbestedingsprocedure start komende week.

Op dit moment is er een bedrijf, Bedrocan in Emmeloord, dat zich heeft toegelegd op de productie van mediwiet. Het Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC), dat valt onder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gaat nu een tweede licentie uitgeven. Volgens het BMC is er een toenemende vraag naar mediwiet. Meer dan de helft van de productie gaat overigens naar het buitenland.

Glastuinbouw Nederland pleitte onlangs voor het legaliseren van medicinale cannabisteelt in Nederland. De teelt kan een nieuwe bron van inkomsten opleveren. Het Canadese consultantbureau MNP presenteerde in april een marktonderzoek waaruit ook al bleek dat medicinale toepassing van cannabis een wereldwijde groeimarkt is. Nederlandse telers willen hierop inhaken.

Wettelijk toegestaan

De groei heeft te maken met het feit dat medicinale toepassingen voor cannabis de afgelopen jaren in tal van landen wettelijk is toegestaan, waar dat voorheen niet het geval was. Het gaat om landen als Mexico, Zuid-Korea, Thailand, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Italië.

Glastuinbouw Nederland is bang dat Nederland gaat achterlopen in deze groeimarkt. Het zijn vooral Canadese bedrijven die nu op deze markt actief zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  17° / 5°
  10 %
 • Vrijdag
  18° / 5°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 8°
  10 %
Meer weer