Goede+prijzen+uien+in+Allium+Plus%2Dpool
Nieuws
© Studio Kastermans

Goede prijzen uien in Allium Plus-pool

Ondanks het tekort aan kilo's uien per hectare zijn telers positief verrast over de Allium Plus-poolprijs van 2018. Dat laat het handelsbedrijf Gebr. Van Liere in Dronten weten.

In de afgelopen jaren heeft de Allium Plus-pool goed gepresteerd in vergelijking met andere uienpools in Nederland en dit jaar is dat weer gelukt, stelt de onderneming. De poolcommissie moest vorig jaar vroeg beginnen met het verkopen en afleveren in verband met de kwaliteit van sommige partijen.

De telers van Allium Plus zijn gevestigd in het het hele land, maar voornamelijk in Noordoost- en Midden-Nederland. Ondanks dat er minder tonnen van een hectare werden gehaald in vergelijking met vorige jaren, kwamen de telers van Allium Plus aan een 'heel mooi' saldo per hectare.

Droogte

In de terugblik op het jaar 2018 stelt het bedrijf dat door de droogte in de maanden mei tot en met augustus de telers veel inspanning moesten leveren om tot een goede opbrengst te komen. 'Begin augustus was de groei er echt uit. De meeste boeren hebben begin september de uien gerooid.'

De beursnoteringen in het begin van het seizoen 2018 lagen rond de 20 euro per 100 kilo. Tijdens het seizoen liepen de prijzen fors op. Dat kwam door de gemiddeld lage opbrengst en het grote volume dat in de eerste seizoenshelft werd geëxporteerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
Meer weer