Miljoenen euro's voor sloop van huizen tussen kassen

Provincie Zuid-Holland en gemeente Westland trekken samen 7,05 miljoen euro uit voor de herstructurering en modernisering van de Westlandse glastuinbouw.

Miljoenen+euro%27s+voor+sloop+van+huizen+tussen+kassen
© Koen van Wijk

De provincie neemt 3,8 miljoen voor haar rekening en de gemeente Westland 3,25 miljoen euro. Dit extra geld is bedoeld voor de sanering van woningen in glastuinbouwgebieden. Wie de financiële bijdrage aanvraagt, moet samenwerken (door verkoop van grond) met een glastuinbouwbedrijf dat wil uitbreiden op de plek van de woning.

In totaal bevinden zich zo'n vierduizend bedrijfs- en burgerwoningen in het glastuinbouwgebied van Westland. Dat is 9 procent van het totale aantal woningen in de gemeente. In totaal zijn er zo'n 700 woningen in Westland die de modernisering van de glastuinbouw in de weg staan. Nog eens ca. 550 woningen staan mogelijk in de weg.

Productieareaal

Dat blijkt uit het 'Werkboek Westland: moderniseren en kansen grijpen' van de Coalitie HOT waarin onder meer de provincie en de gemeente samenwerken. Gemiddeld genomen staat per 2,2 hectare productieareaal één woning in de weg.

In de komende vier jaar willen gemeente en provincie met de regeling een bijdrage leveren aan 200 hectare modern productieareaal, wat overeenkomt met de sloop van ca. 90 woningen.

Duurzaamheidfonds

Vanuit het vorig jaar ingestelde duurzaamheidfonds heeft Westland 3,25 miljoen euro gereserveerd voor de modernisering van de glastuinbouw en de uitplaatsing van in de weg liggende woningen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer